Sopiiko kalkkimaali hirsiseinään (Maalaustyöt)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maalaustyöt aihealue Seuraava
pvm: 28.6.2020 15:0

Kysymys: Sopiiko kalkkimaali hirsiseinään

Maalaustyöt

Vaimo haluaisi maalata talomme sisäseiniä kalkkimaalilla. Jääkö kalkkimaalilla pinta hengittäväksi? 
Kysymyksiä: 1 kpl
Onko kyseessä kalkki- vai liitumaali? Jälkimmäistä myydään usein kalkkimaalina käännösvirheen vuoksi (chalk paint, chalk=liitu, lime=kalkki), mutta se on itse asiassa liitumaali, jossa on liitua ja jotain sideainetta, yleensä pva- tai muuta dispersioliimaa - eli enemmän tai vähemmän samaa tavaraa kuin erikeeper. Se tarttuu kyllä hirteen, mutta ei erityisen perinteinen eikä välttämättä muodosta kovin hengittävää pintaa.

Varsinainen kalkkimaali toimii paremmin kivipinnalla kuin puupinnalla. Se ei sinänsä estä puuseinän hengittämistä, mutta ei myöskään välttämättä kiinnity kovin hyvin ja saattaa halkeilla hirren eläessä.

Savi- ja liitumaaleja on myös mallia eko, jolloin liima on pva-liiman sijaan jotain luonnon tahmaa. Liidun virka maalissa on toimia täytteenä ja toisaalta tehdä pinnasta matta.  [asian tuntia]
29.6.2020 17:21Kommentoi:*
Vastaus
Kalkkimaalilla maalattu pinta on hengittävä eli päästää vesihöyryn lävitseen vapaasti. Etsim&...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Sopiiko kalkkimaali hirsiseinään":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*