Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 6.12.2020 19:14

Kysymys: Huippuimurin johdot hormiin?

Muu ilmanvaihto

50-luvun rintamamiestalo.Suunnitelmissa on asentaa tiilipiippuun huippuimuri kellarisaunatilojen poistoilmanvaihtoon.

Voisiko huippuimurin sähköjohdon vetää suoraan ko ilmastointihormin kautta.

Entä voisiko suunnitelmissa olevan aurinkokeräimen lämmönsiirtoputket vetää toisen ilmastointihormin kautta kellariin hybridivaraajalle.

Kommentoi:*
Vastaus

MMJ-kaapelin asentaminen tällä tavoin on sallittua. On kuitenkin muistettava, että läpimenoihin (tässä hormin seinämän läpi alhaalla ja vesikatolla) tarvitaan läpivientiputki. Itse en kuitenkaan ”roikuttaisi” näin pitkää vetoa (lienee n. 10 m) ilman välikiinnitystä, mutta taitaa olla hankalasti hoidettavissa.
Lämmönsiirtoputkien asennukselle tällä tavoin ei liene myöskään estettä. Mietin vain, onko hormien alkuperäiselle käyttötarkoitukselle olemassa korvaava ratkaisu. Tutkikaa vielä, olisiko joku muu reitti sittenkin käyttökelpoisempi molemmille vedoille.
Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Huippuimurin johdot hormiin?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*