Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 26.6.2015 6:45

Kysymys: liesikupu

Muu ilmanvaihto

asun rivitalossa,jossa jokaisella on oma huippuimuri (vallox)olen vaihtamassa liesikupua josta ohjataan huippuimuria ja samassa on poisto myös saunasta ja kylppäristä.voiko laittaa kuvun jossa ei ole säädettävää venttiilikupua,eli imutehoa ei voi keskittää poistamaan vain kosteista tiloista tämmöinen elektroninen säätö mahdollisuus tuntuu maksavan noi 500 euroa lisää.. liesikuvuissa.Nykyisessä mallissa se on manuaalinen eikä kuitenkaan sulje imua kokonaan keittiöstä?

Kysy isännöitsijältä.Todennäköisesti nuo laitteet kuuluvat taloyhtiön vastuulle.


[Mestari]
26.6.2015 8:11


Google vallox liesikupu.http://www.vallox.com/tiedostot/4/documents/Muut%20tiedostot/20131030Millainen_liesikupu_sopii_vanhan_MUH_liesikuvun_tilalle.pdfKuten mestari kirjoitti, taloyhtiössä et voi yleensä omin päin tehdä muutoksia ilmanvaihtojärjestelmään.Sitä keittiön poistoa ei saakaan kokonaan sulkea, läpän avaamisella tarvittaessa lisätään keittiön poistoa perustasosta.


[PetteP]
26.6.2015 8:49


siis joo,lupa on maksan ite.siks toi kysymys,eli kun ei ole läppää poisto on yhtä suuri joka paikasta,oletin että läpän sulkemalla tehostetaan kosteiden tilojen poistoa eli perustaso olis läppä kokonaan auki. on kuitenkin 4 eri nopeutta eli sehän jo tehostaa


[J42542976]
26.6.2015 12:34Kommentoi:*
Vastaus

Kyseiset muutostyöt ovat taloyhtiön luvan varaisia, edellyttää yleensä muutos suunnitelman esittämistä sekä selvityksen työn toteuttajasta , kustannusvastuu todennäköisesti jää sinulle, mikäli nykyinen laitteisto on kunnossa.
Selvitä asia isännöitsijän kanssa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / liesikupu":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*