Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 2.7.2015 0:26

Kysymys: Lisäeristetyn talon ilman vaihto

Muu ilmanvaihto

Kyseessä vanha 50-luvun lautarakenteinen purueristetty 2 osainen talo (vanha koulu), missä asuin osa lisäeristetty ulkopuolelta tuulensuojaeristeellä..

Talon toinen osa (vanhat luokkahuoneet)purueristetty, ei lisäeristystä ja on kylmänä. Mikä on järkevä ilmanvaihto tällaiseen rakennukseen. Ja tuleeko luokkahuoneiden kanssa ongelmia kun suuren osan ajasta kylmänä, joskus lämmitetään. Luokkahuoneen ja asunnon välinen seinä toistaiseksi vielä ainoastaan puru eristetty.

Eikö sitten luonnollinen (painovoimainen) ilmanvaihto, joka siinä varmaankin on, tunnu riittävältä. Pelkkä tuulensuojaeriste ei mielestäni ole voinut sen toimintaa estää. Kylmällä puolella kannattaa pitää n.10asteen peruslämpö paikkojen pitämiseksi "kuivana".


[marksto]
3.7.2015 10:37Kommentoi:*
Vastaus

Oletan, että nyt taloa lämmitetään suoralla sähkölämmityksellä ja puu-uuneilla ja ilmanvaihto on painovoimainen.  Lämmityskuluja voi hieman alentaa ilmalämpöpumpun avullalla.  Lisäämällä koneellista ilmanvaihtoa voi tilanne huonontua, jos korvausilma alkaakin tulla läpi rakenteiden ja kapseloituneet pöpöt saattavat herätä ja aloittaa sisäilman huonontumisen. Nykyaikaisen koneellisen ilmanvaihdon asentaminen edellyyttää merkittäviä rakennuspuolen korjaustöitä, jottei jouduta ojasta allikkoon.  Rakennemuutoksien ja ilmanvahdon suunnitteluun tarvitaan osaavat suunnittelijat ja tekijät.
Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Lisäeristetyn talon ilman vaihto":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*