Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 22.6.2015 21:3

Kysymys: Mökin yläkerran ilmanvaihto, painovoimainen ilmanvaihto

Muu ilmanvaihto

Meillä on 1.5 kerroksinen, vinolla yläpohjalla oleva mökki, missä painovoimainen ilmanvaihto, alakerta: korvausilma ikkunoissa olevista venttiileistä -> poistoilma WC:stä/kylpyhuoneesta katolle. Yläkerta = ei mitään, eli siellä ei ole ilmanvaihtoa.

Yläkertaan on pieni portaikko, muuten on lattia ummessa.Miten saisin tehtyä edes jonkin sortin ilmanvaihdon yläkertaan, olen ajatellut portaikkoon pientä kattotuuletinta tai sitten tehdä kanavan ylä ja alakerran välille lattian läpi ja laittaa siihen kanavapuhaltimen puhaltamaan ilmaa yläkerrasta -> alakertaan, portakoista ottaisi sitten korvausilmaa... ? Olisko hullu ajatus.Yläkertaan en poistoa katolle saa mitenkään järkevästi.Iso Kiitos!

 
Kysymyksiä: 8 kpl

Laita vaan yläkerrankin ikkunoihin vastaavat raitisilmaventtiilit. Kyllä se ilma kiertää sinne alakertaan ja poistohormiin se, mitä painovoimaisessa ilmanvaihdossa nyt sitten kiertää. Koko lailla sama alipaine siinä koko rakennuksessa vallitsee.


[marksto]
23.6.2015 18:36Kommentoi:*
Vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Mökin yläkerran ilmanvaihto, painovoimainen ilmanvaihto":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Eikö tuossa käy niin, että jos laitan yläkertaan tuloilmaventtillit,ne alkavat toimimaan poistona? Korvausilman ottaa sitten alakerrasta ja taas alakerran ilmanvaihto häiriintyy?Katolla tuolta yläkerrasta en poistoa pysty järkevästi tekemään oikeen mitenkään...


[Ippes]
23.6.2015 21:48


Yläkertaan tuloventtiilit ja alkerran vessaan poistoimuri, maksaa muutaman kympin + sähkärin asennustyö. Toimii.


[kvkj]
24.6.2015 9:25Kommentoi:*