Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 27.7.2020 11:45

Kysymys: Painovoimainen ilmanvaihto

Muu ilmanvaihto

Hei. Olen rakentamassa uutta varastorakennusta /Autotallia ,  koko rakennusala on 80 neliömetriä ja sen päätyosaan vastakkaiselle nurkille tulee lämpimät varastot alle 10 neliömetriä /varasto , kysymys kuuluu näihin kolmeen tilaan pitää tehdä painovoimainen ilmanvaihto minkälaisia  ja kuinka isot venttiilit tulo ja poistoventtiilit olisi hyväasentaa ?  Tarkennuksena  toiseen varastoon mennään ulkoa rakennuksen oikealta puolelta rakennuksen sivulta, ja toiseen varastoon sisäpuolelta vasemmalta puolelta. Sisätilan  korkeus rakennuksen isommalla osalla n.3.7m keskimäärin , ja pienempien  vajaa 10 nelimetrin tiloissa 2.2 m .    Tulo tai poisto venttiileitä ei  kylläkään asenneta oviin. Vaan ne  asennetaan ulkoseiniin ja seinät on ruukin seinäpeltiä, ja rakennus on puurunkoinen 250 mm paksuus . Sisä pulen seinälevynä gyproc ek 13mm .   

Kommentoi:*
Vastaus

Kuhunkin tilaan on hyvä asentaa yksi tuloilma- ja poistoilmaventtiili. Tuloilma seinän alaosasta ja poistoilma vastakkaiselta puolelta seinän yläosaan. Venttiliinä on hyvä käyttää noin 100 mm venttiiliä.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Painovoimainen ilmanvaihto":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*