Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 18.9.2020 11:14

Kysymys: Pienen pihasaunan ilmanvaihto

Muu ilmanvaihto

Hei

Teimme pienen Lillevilla(hirsi) pihasaunan, jossa on n. 4 neliön sauna ja saman kokoinen pukuhuone. Pukuhuoneen katto ja lattia eristettiin eristelevyillä, myös saunan katto eristetään. Saunassa ei ole sähköä ja löyly vesi kannetaan smalla tontilla olevasta asuinrakennuksesta. Sauna on puulämmitteinen. Miten saunan  ja pukuhuoneen ilmanvaihto olisi paras, edulllinen tehdä. Tällä hetkellä ei ole vielä mitään "räppänää" Miten katon tuuletus. Eristelevyn ja ja ulkokaton välissä on 05-1 cm tila mutta miten katto kannattaisi tuulettaa. Poraamalla pinet reijät seinään, katon rajaan ulkoa päin vai miten? 

Kommentoi:*
Vastaus

Korvausilma kiukaan takaa lautaventtiili+ säleikkö kesällä täysillä talvella hiukan kiinni.  Palamisilma tulee myös täältä.  Poisto lauteiden päällä katonrajassa125 venttiili hieman auki sekä lauteiden päällä löylyssä ollessa säädettävä perinteinen "räppänä". Katon tuuletukseksi  ulkoseinille mahdollisimman laajaat tuuletusaukot eristeen ja katon väliselle osuudelle.
Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Pienen pihasaunan ilmanvaihto":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*