Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 22.6.2020 18:58

Kysymys: Pulpettikaton yläpohjan ilmanvaihto tasakattoisilta parvekekatoilta

Muu ilmanvaihto

Kerrostalo, 1:10 pulpettikatto, hyvin tuulettuva tuuletustilainen yläpohja, ilmanvaihtoraot katolla ympäriinsä. Pulpettikaton alareuna on leveydeltään suurelta osin tasakattoisten (1:40) parvekekattojen päällä. Ainakin 50cm leveän räystään ja parvekekaton etäisyys on noin 20-30cm. Parvekekattojen kaadot eivät ole täysin oikein, jolloin vesi lammikoituu katolle ja osin räystään alle. Talvella lumi kinostuu parvekekatoille. Parvekeattojen vedenpoisto on räystään alla.Toimivat Katot toteaa että lammikot tasakatolla on ok, kunhan 15mm raja ei täyty ja että korvausilmaa pitää tulla tasaisesti yläpohjaan.Parvekekatolla makaava vesi ja lumi varmaankin toimii "kostuttimena" yläpohjan ilmanvaihdolle ja siten aiheuttaa tarpeetonta kosteuskuormaa. Onko tällä varsinaisesti merkitystä?

 

Kommentoi:*
Vastaus

C 2 Kosteus. Määräykset ja ohjeet 1998
Vesikatolla on oltava katteelle sopiva riittävä kaltevuus ja tiiviys veden poisjohtamiseksi. Katteen on kestettävä ilmastorasitukset, lumen ja jään aiheuttamat rasitukset sekä huoltotoimenpiteiden vaatima liikkuminen katolla.
Tarkoittaa sitä, että loivalle katolle tehdään sellainen kaltevuus, ettei katolle jää sateen jälkeen lammikoita.
Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Pulpettikaton yläpohjan ilmanvaihto tasakattoisilta parvekekatoilta":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*