Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 26.6.2015 19:59

Kysymys: viilennystä

Muu ilmanvaihto

Meillä on 86.5 neliön  2-taso rivitalo, kaukolämmössä ja ILTO 430 koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Nyt mieheni on hankkinut Matsui air conditioner MPA  9kwr , jota aikoo käyttää viilennyksellä vetämällä putken ikkunasta ulos. Mietin viekö tämä ilmastoinnin sekaisin tms. Tosin nytkin meillä on alati kiistaa ikkunoiden pitämisestä auki. Minä vain tuulettaisin kerran kaksi päivässä , mieheni pitää yläkerran makuuhuoneiden ikkunat auki koko päivän. Mikä olisi nyt ammatti-ihmisten neuvo ??? Ja jos viilennys/putki ulos ei mielestänne ole ookoo, niin haittaako pelkkä tuuletus tällä härvelillä ?

Naisen logiikka ei nyt kelpaa ;)  Olisko miehellä viihdevuodet ! Pelti on aina käännetty,samoin suodattimet vaihdettu 3 kk välein. Niistä ei siis kysymykseni
Kysymyksiä: 1 kpl

Yksi neuvo: Kääntäkää ILTO:n LTO-kennon ohituspelti kesäasentoon kesäksi.


[PetteP]
27.6.2015 12:2Kommentoi:*
Vastaus

Hyödynnä ensin laitteen ohjekirjan mahdollisuudet, ja anna sen jälkeen miehesi operoida viilennyksen kanssa. Oheinen linkki ohjaa laitteen asennus ja käyttöoppaalle sek alla myös kopio kesäpellin käyttöön otosta.
http://www.swegon.com/Global/PDFs/Home%20ventilation/Air%20handling%20units/Swegon%20CASA-series/_fi/CASA_430-m.pdf
a 7. Lämmöntalteenottokennon ohitus on laitteeseen
rakennettu ominaisuus, jolla voidaan estää lämmön talteenotto
kuumina kesäpäivinä. Ohitus otetaan käyttöön
avaamalla lukitusruuvi ja kääntämällä ohituspelti kennon
päälle.
8.setettu +21 °C
Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / viilennystä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*