Isojen ikkunoiden tukeminen (Muut)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 11.2.2019 3:25

Kysymys: Isojen ikkunoiden tukeminen

Muut

Minulla on yhdellä olohuoneen seinällä koko seinän leveydeltä 350 cm ikkunoita 3 kpl kiinni toisissaan. Ikkunat alkavat lattiasta asti ja korkeiden ikkunoiden päällä on matalat ikkunat. Ikkunoiden kokonaiskorkeus on 270 cm. Ikkunat ovat kiinni sivuista siporex-seinässä, mutta ikkunoiden alla ei alun perin ole mitään tukea, vain rakennusvaahtoa ikkunoiden ja betonisokkelin välissä. Myöhemmin on laitettu puukiiloja, jotka eivät tue tarpeeksi. Ikkunat ovat painuneet niin, että niitä ei saa auki pesuakaan varten. Mikä olisi paras materiaali, joka kestäisi painoa ja olisi muutenkin kestävä materiaali laittaa ikkunoiden ja sokkelin väliin? Myös kosteus näyttäisi olevan ongelma. Mitä sille voisi tehdä?

 

kysyjä
Kysymyksiä: 5 kpl

Kommentoi:*
Vastaus
Ikkunakarmien ja siporexin välit on aukaistava, nostettava hieman ikkunoita ja tuettava ikkunat pystykarmien kohdalta. Ikkunoiden väliin kiristetään puut ristiin kolmeen paikkaan karimien aukkoon niin, että...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Isojen ikkunoiden tukeminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*