Lämminvesivaraajan säiliön sisäpintamateriaali (Muut)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 9.6.2006 1:8

Kysymys: Lämminvesivaraajan säiliön sisäpintamateriaali

Muut

Lämminvesivaraaja on tyypiltään PARCA M 300 VS ja tilavuudeltaan 275 l. Varaara on valmistettu vuonna 1983. Kyseisessä varaajassa lämmitysvastukset eivät sijaitse vesitilassa, vaan veden lämmitys tapahtuu epäsuorasti kolmen lämpökilven avulla. Mikä on varaajan säiliön sisäpintamateriaali? Kyseisen varaajatyypin asennus- ja hoito-ohjeissa ei ole lainkaan mainintaa anodin vaihdosta tai tarkastuksesta määräajoin; varaaja on siten huoltovapaa! Onko emalipintaisissa varaajissa anodi pakollinen vai vaikuttaako lämmitysvastusten sijainti tähän? Saattaako olla, että saman varaajatyypin säiliön sisäpintameteriaali olisi rippuvainen valmistusvuodesta!
Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Vastaus
Tuo on niin vanha varaaja, että siitä ei löydy tietoja. On oletettavaa, että tuo on emaloitu. Varaajan ikä alkaa olla sellainen, että on syytä odottaa pytyn rikkoutumista lämpövastusten kohdalta. Mitään tulvaa ei synny, vaan vastukset lopettavat toimintansa. Tämä ei ole mikään ennuste, vaan toteamus siitä, että uusia vastuksia ei kannata alkaa etsiä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Lämminvesivaraajan säiliön sisäpintamateriaali":

Jos 1983 varaajaan on syytä odottaa pytyn rikkoutumista lämpövastusten kohdalla vuonna 2006 niin minun 1985 varaajassa on joutunut odottamaan liian kauan. Vieläkö joutuu jatkamaan odotusta vuonna 2018?


[punainenpilvi]
1.3.2018 16:24


Ovat elinkaarensa lopulla, mutta välttämättä eivät rikkoudu äkillisesti. Varoittavat vähän ennen, että vesi ei enää lämpene. Sitten onkin jo kiire vaihtamaan.


[Ra.insvm.-69]
1.3.2018 23:24


Ja aalkuperäiskysyjä odottelee vieläkin kai vastausta kysymykseensä. Kyllä siellä anodi on !!!


[ruosu]
2.3.2018 3:12


Riippuu veden laadusta kauanko anodi kestää. Tulva saattaa tulla vaikka vastukset vielä toimiikin! Niiden kestoikä on erittäin pitkä sentakia kun eivät ole siellä vedessä. Punaisen pilvenkin olisi ehkä aihetta tarkistaa, jos ei ole sitä tehnyt. Jos anodista ei ole mitään jäljellä, niin vaihda pytty ennenkuin poksahtaa.... 


[ruosu]
2.3.2018 3:20


Varaaja on viemäröidyssä tilassa. Poksahtaminen 'tarvitaan', en vaihda varmuuden vuoksi.


[punainenpilvi]
2.3.2018 7:43


No, voihan sen tuoltakin kantilta katsoa....; tosin olen huomannut, että tuontyyliset hommmat tulee itselleni niinkuin muillekkin aina yllätyksenä juuri silloin kuin on paljon kaikkea muuta tekemistä ja menoerää...! Ja onhan siinä vaan oma hommansa istuttaa uusi pytty niihin vanhoihin varsiin. Mutta jos ei ole muuta tekemistä kuin odottaa niin... Mitenkä pätenee se sananlasku tässä siitä "odottavan ajasta"?


[ruosu]
2.3.2018 9:20


Onpa muuten nykyään helppo tutkia sitä pinnoituksen kuntoa, kun ottaa sen anodin pois ja työntää kameran kärsän siitä sisälle! Anodiin kannattaa vielä investoida, jos sisukset on vielä kunnossa; sitten kun vastukset alkaa paukahdella, niin ei kannata vaihtelemaan enää ruveta. Ovat senverran arvokkaita, ja yksi kerrallaan vaihtaminen on "tekohengitystä"


[ruosu]
2.3.2018 9:28


Vastukset on minulla säiliön ulkopinnassa, sama malli kuin kysyjällä. On sama oma homma vaihtaako toimivan vai vioittuneen varaajan uuteen. En ole koskaan vaihtanut edes jääkaappia tai pakastinta uuteen varmuuden vuoksi, vielä vähemmän järkeä on tehdä se varaajalle. Jos joutuu olemaan muutaman päivän ilman lämmintä vettä niin se ei tunnu missään.


[punainenpilvi]
2.3.2018 18:14


No mitäpä tästä jankutamaan...,mutta jos se semmoinen  "kultakimpale" on, niin vaihda se anodi ainakin...! Saattaapi kestää vielä vaikka sata  vuotta ....????


 ["En ole nuuka"]
2.3.2018 22:22


Mulla  on  parca   300   vuosimallia  1979   viemäröidyssä tilassaMitä mun kannattaa tehä.  

toimii  hyvin.

varovettiiliä pruukaan aina kerta vuotee testata.

mitä se anodi vaikuttaa jos  vastukset

on  säiliön ulkopuolella.  [Jögen pilatus metusalem]
16.10.2020 20:36


Ei mitään. [punainenpilvi]
19.10.2020 20:23Kommentoi:*