Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 2.5.2007 8:28

Kysymys: Vastuu kaivojen kunnosta

Muut

Voiko taloyhtiömme olla vastuussa sellaisten kaivojen lietesäiliöiden tyhjennyksestä ja sadevesiviemärien kunnosta, jotka ovat naapurikiinteistön pihalla? Oman taloyhtiömme ja kadun välillä on tämä naapurikiinteistö, jonka kautta sadevesiviemäriöinti menee ja siellä on myös muutama kaivo, jotka "palvelevat" meidän kiinteistöä. Ts. näihin kaivoihin ei ole putkia naapurin sadevesikaivoista eikä salaojien tarkistuskaivoista.

Kommentoi:*
Vastaus
Kaivot on ilmeisesti aikanaan perustettu jonkinlaiseksi rasitteeksi toiselle tontille. Yhtiö vastaa taloliitosputkistaan kaivoineen kunnallisen viemärijärjestelmän liitoskohtaan asti. Liitoskohta on yleensä kadulla kulkeva runkoputki.
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Vastuu kaivojen kunnosta":


Kommentoi:*