Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 8.5.2014 19:33

Kysymys: Grillikodan perustukset

Perustukset

Mikä olisi teknisesti ja taloudellisesti "paras"/hyvä, helppo toteuttaa vaihtoehto "tee se itse miehelle"  tehdä 10 m2 8-kulmaisen pyöröhirsisen grillikodan perustukset savimaalle ?. 
kysyjä
Kysymyksiä: 22 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Kaiva pintamaa ja  savikerrosta noin 30 cm pois noin 5x5 metrin alueelta ja laita pohjalle noin 40cm vahvuinen salaojasorakerros tai murskekerros tasaiseksi. Sen päälle joko pontattu SPU uretaanikerros 120mm tai 150mm ns. styrox routalevyt saumat limittäen. Routalevyjen asettelussa voit noudattaa 8-kulmaisuutta säästösyistä. Routalevyjen päälle voit muurata terästetyn kevytsoraharkko. perustuksen. Grillikogan lattian voit valaa betonista tai asentaa kiveyksen tms. Jos tarve vaatii, ja on mahdollisuus salaojittaa alue, niin tee se. Laita maasto viettämään grillikodan seinänvierestä asti pois päin.
PN
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Grillikodan perustukset":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Grillikodassa pidettävä elävä tuli vaatii raitisilman ns. korvausilman kanavoinnin tulisijan alle. Näin savu ei ole silmissä vaan ulkona huuvan kautta. Pohjan teossa huomattava ilaputkien sijoittelu, ettei tarvitse katua. Useita min. 100 mm putkia seinän alta keskelle kotaa.


[SeKui]
13.5.2014 11:0Kommentoi:*