Halkeama sokkelissa (Perustukset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 22.10.2018 8:28

Kysymys: Halkeama sokkelissa

Perustukset

Syksyllä 2017 valettuun sokkeliin on tullut halkeama. Pitääkö tällaista halkeamaa korjata ja olla huolissaan painumisesta, routavaurioista yms.?Rakennusta ympäröi ns. rantahiekkamainen hiekka, ei murske tai sora. Rakennusliike ei antanut ohjetta levittää hiekan päälle myöhemmin muuta kivimateriaalia.Routasuojaus on aika pinnassa. Yhdessä nurkassa styroxien päällä on vain pari milliä hiekkaa ja styroxit näkyvät. Muualla hiekkaa on 10-20 cm. Onko tässä selvä virhe, jolla voi olla vaikutusta halkeaman syntyyn?

Mielenkiinnosta kysäsen, että mitä halkeamalle kuuluu? Tuliko toimenpiteitä? [J1026324206]
19.5.2019 9:10


Saapihan sitä kysellä; eri asia on sitten saako siihen vastausta...? Että tämänkaltaisista palstoista olisi jotakin hyötyä, perustuu mielestäni siihen , että annetaan palautetta! Silloin siitä on hyötyä muillekkin kuin itse kysyjälle, ja vältytään myös samaankaltaisten kysymysten toistolta; jota esiintyy suurissa määrin! On olemassa ohjekin: "Tarkista ensin , että onko samankaltaista kysymystä esitetty aikaisemmin"- jotenkin siihen tyyliin...!

LAISKUUTTA !

Siis taas kerran: JOS JAKSAA KYSYMYKSEN ESITTÄÄ, NIIN TÄYTYY JAKSAA ANTAA MYÖS PALAUTETTA SIITÄ MITEN ONGELMA RATKAISTIIN , JOS EI MUUTA , NIIN SE KUULUU HYVIIN TAPOIHIN !no [ruosu]
19.5.2019 11:26Kommentoi:*
Vastaus
Tee kirjallinen reklamaatio rakennusliikkeelle, sillä tuosta halkeamasta voi olla syystäkin huolissaan. Näyttää siltä, että joku rakennuksen nurkka on painunut ja saattaa vielä painua lisää. Halkeama on sokkelin yläreunasta suurempi kuin näkyvältä alaosaltaan...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Halkeama sokkelissa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*