Hyväkuntoisena ostetun asunnon virheet (Perustukset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 10.10.2020 2:7

Kysymys: Hyväkuntoisena ostetun asunnon virheet

Perustukset

Miten edetä? Ostin vuonna 1974 rakennetusta nelitalosta asunnon kuntotarkastuksella hyväkuntoisena. Muutettuamme huomasimme että olohuoneen lattia viettää ulkoseinään ja takanurkkaan rajusti.Kaltevuuden huomaa tasapainoastilla selkeästi. Kaltevuus on mitattu lasermittarilla tasaisesta kohdasta siten että rajuimmillaan ero on 2,54 metrin matkalla 11,5cm eli n 2,6 astetta.  Pienimmillään eri kohdasta metrin matkalla 5cm. Myyjän huonekalut olivat sijoitettuna näytössä sekä kuntotarkastuksessa siten että kallistumaa ei päässyt havaitsemaan aistinvaraisesti. Mikä on myyjän vastuu korjauksissa ja kartoituksissa tilanteessa jossa tietoa on ongelmia piiloteltu/vähätelty? En pidä asuntoa hyvä kuntoisena vajoamisen tai valuvirheen vuoksi. Ammattilaisen kartoitusta ei ole vielä tehty.


Kommentoi:*
Vastaus

Asia on iso. Hanki itsellesi heti asiantuntija, joka pystyy vaikka rakenteita avaamalla selvittämään, miten painuma olisi korjattavissa. Lisäksi tarvitset avuksesi asianajan, joka hoitaa yhteydenpidon myyjään.  Neuvot tuntuvat järeiltä, mutta vastapuolikin tuntuu olevan vierittämässä omat virheensä sinun maksettavaksesi.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Hyväkuntoisena ostetun asunnon virheet":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Mikä on todellinen kaltevuus kun laserin vie patterin luokse, ja mittaa siitä seinän vierestä missä laser on nyt,  Luulen että kaltevuus on huomattavasti pienempi, Jos ei olisi seinä edessä että pääsis mittaamaan pari metriä kauempaa niin saatais lukemaksi jo yli 20 cm.  [Sähkäri]
10.10.2020 15:1Kommentoi:*