Kellarin päätyseinän eristys (Perustukset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 1.10.2020 22:19

Kysymys: Kellarin päätyseinän eristys

Perustukset

Mietin -50-luvun talon ostamista, jossa kylmä kellaritila. Kuntotarkastusraportin mukaan kellarin oven vierustainen seinä on todennäköisesti eristetty betonipinnan sisäpuolelle (muilla seinillä ei siis eristyksiä sisäpuolella). Tällä päätyseinällä on kuorimuuraus sisäpuolella, eli eriste siellä välissä. Maanpinnan ja perustusten yläreunan välinen ylin korkeusero on 200 cm tällä seinällä, muuallakin vähintään 50 cm. Kuntotarkastusraportissa suositellaan päätyseinän rakenteen jatkotutkimuksia. Miksi jatkotutkimuksia suositellaan/ kuinka iso riski rakenne on, kun maata ei ole seinää vasten suurellakaan alalla tällä seinustalla?

Kommentoi:*
Vastaus

Kuntotarkastaja olisi halunnut saada selville, mikä on seinän tarkka sisäpuolinen rakenne sekä eristeen laadun ja kunnon. Ulkoseinänpaljaaseen pintaan ei sisälly sinällään mitään merkittävää riskiä
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Kellarin päätyseinän eristys":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*