Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 28.8.2022 9:34

Kysymys: Ostaisitko rivitaloasunnon jossa on sokkelissa halkeama?

Perustukset

Löytyi mielenkiintoinen as oy rivitaloasunto joka muuten ihan jees mutta terassin puolella sokkelissa kuvan mukainen halkeama. Kuinka vakava juttu tämä on ja ostaisitteko samassa tilanteessa asuntoa kun tämmöinen löydös on tiedossa?


Kommentoi:*
Vastaus

Tuollaisen halkeaman vuoksi ei kauppaa kannata jättää tekemättä. Useinmiten tällaiset halkeamat ovat nk. kutistumishalkeamia, jotka ovat syntyneet jo rakennusvaiheessa. Niistä aiheutuu lähinnä vaaraa betoniteräksille, jotka voivat tällaisen halkeaman kohdalta alltistua korroosiolle ja siten aikojen kuluessa voi jotakin vaurioitakin syntyä. Nämä ovat kuitenkin yleensä vähäisiä ja korjattavissakin. Toki asia kannattaa otta yhtiössä esiin, jos teistä tulee osakkeen omistajia.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Ostaisitko rivitaloasunnon jossa on sokkelissa halkeama?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*