Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 18.6.2022 12:43

Kysymys: Paaluperusteinen sokkelipalkki ja maanvaraisesti valettu kantava "raakavalulaatta"

Perustukset

Hei,

Perustustapana on paaluperusteinen sokkelipalkki + betoniharkko.

Sepelikerroksen päälle 100 mm EPS-lattia eriste jonka päälle 160 mm kantava "raakavalulaatta".

Edellisten päälle 150 mm EPS-lattia eriste jonka päälle 80 mm jälkivalu jossa lattialämmitysputket.

Kuinka kuivaksi pitäisi kuivattaa, eli mikä olisi tavoitteellinen betonin suhteellinen kosteus 160 mm kantavassa "raakavalulaatassa",

ennen kuin voi jatkaa lattian tekemistä sen päälle tulevalla 150mm lattiaeristeellä ja sen päälle tulevalla pintavalulla?  

 


Kommentoi:*
Vastaus

Betonilaatan kuivattaminen on kohteessasi toissijainen asia, sillä kaikkein tärkein seikka on sen suunnittelulujuuden saavuttaminen. Kuivuminen tapahtuu noin 1 cm / viikko olosuhteista riippuen. Rakennesuunnittelijan, joka nuo suunnitelmasi tehnyt, pitää antaa sinulle kaikki tarvittavat tiedot työn onnistumiseksi, koska se kuuluu hänen tehtäviinsä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Paaluperusteinen sokkelipalkki ja maanvaraisesti valettu kantava "raakavalulaatta"":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*