Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 5.5.2014 13:54

Kysymys: Perustukset aitalle

Perustukset

Olen aikeissa pystyttää mökkitontilleni kaksi 10 neliön (3 m *3,3 m/aitta) hirsiaittaa vierekkäin niin, että niiden väliin jää 1,4 m leveä käytävä ja että rakennusten harjat yhdistetään eli aitoilla on ikään kuin yhteinen vesikatto.Perustustavaksi aitan toimittaja ehdotti ymmärtääkseni seuraavaa:

1 Pintamaa kuoritaan pois

2 Rakennusten alle levitetään 10 cm kerros tasaushiekkaa

3 Tasaushiekan päälle ja 1,5 m rakennusten ulkopuolelle asennetaan Finnfoam routaeristyslevyt

4 Levyjen päälle levitetään 30 cm kerros mursketta

5 Aitat pystytetään murskeen päälle pilariharkkojen varaan

6 Rakennusten taakse (maasto viettää loivasti alas järveen päin) ja päätyihin asennetaan salaojaputkiOnko edellä kuvattu perustustapa teistä ok? Jos on, niin haluaisin vielä tarkennuksen seuraaviin kysymyksiin:

* Kuoritaanko pintamaa pois ja levitetäänkö tasaushiekka ja murske koko 66 neliön Finnfoam-alueelta/-alueelle vai ainoastaan rakennusten 24 neliön alueelta/alueelle?

* Minkä tyyppistä Finnfoamia tässä kannattaisi käyttää (paksuus, pontattu vai suora)?

* Mihin tasoon salaojaputki tulee asentaa?

* Upotetaanko alin pilariharkko murskeeseen?

* Kuinka monta kerrosta harkkoja tarvitaan?

* Miten harkot kiinnitetään toisiinsa?

* Muuta perustusten toteutuksessa huomioon otettavaa?

Kommentoi:*
Vastaus

Rakennusalaksi muodostuu 20m2 ja siihen pitää hakea rakennuslupa. Siksi tarvitset pätevän suunnittelijan tekemään rakennesuunnitelmat, joissa käsitellään nuo kysymäsi asiat. Lisäksi edellytetään rakennusaikainen vastaava työnjohtaja. Aittojen  toimittaja hoitaa sinulle tarvittavat piirustukset rakennuslupaa varten.
PN
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Perustukset aitalle":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*