Salaojista (Perustukset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 4.9.2020 16:46

Kysymys: Salaojista

Perustukset

Hei,

Meillä -95 rakennettu paritaloyhtiö. Salaojat kuvattiin joku aika sitten ja raportista saimme lukea, että salaojissamme on yhdellä seinällä sadevesiliitos, joka kuulemma on salaojaputkeen suoraan liitetty kattosadevesien purkuputki. Miten tällainen rakenne on ollut mahdollista -95?

Rakennuksen sokkeleissa ei ole havaittu kosteusvaurioita. Ei myöskään asunnoissa. Mitä tuolle pitäisi nyt tehdä, vai tarvitseeko tehdä mitään?

Kommentoi:*
Vastaus

Tahalliset rakennusvirheet eivät katso aikaa...  Koska sadevesi kulkee putkea pitkin pois tilanteesta ole haittaa, joten ei kannata tehdä mitään. Jos joskus tulevaisuudessa salaojai joudutaan korjaamaan, niin silloin suunnittelijalle tulisi muistaa kertoa tästä liitosvirheestä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Salaojista":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*