Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 28.7.2022 13:27

Kysymys: Sokkeli ja laatoitus

Perustukset

Meillä kiertää sokkelin vieressä laatoitusta. Talon etupuolella laatoitus on ylempänä patolevyn reunaa, mutta kuitenkin niin että laatoituksen pohjustus on  patolevyn reunan alapuolella. Laatan ja sokkelin vieressä on noin 0,5-1cm rako, jotta patolevy pääsee tuulettimaan. Onko tämä ok systeemi, vai onko tuo rako sellainen, josta pääsee esimerkiksi sulamisvesiä patolevyn väliin? Sadevettä tuohon rakoon ei ainakaan merkittävästi pääse, koska on räystään alla ja kaadot seinästä poispäin.  
 


Kommentoi:*
Vastaus

Hei 
Patolevyn yläpäässä käytetään peitelistaa joka naulataan siihen tarkoiteuilla nauloilla kiinni, mutta en kuitenkaan näe tässä teidän tapauksessanne olevan mitään korjattavaa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Sokkeli ja laatoitus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*