Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 5.8.2022 8:57

Kysymys: Sokkelin pinta

Perustukset

Teetätin sajaojaremontin keväällä, lähinnä mielenrauhan saamiseksi, ei mitään akuuttia syytä ollut. Sokkeli oli maalattu rakennisvuonna -79 ruskealla ja uudelleen laajennuksen yhteydessä -92 valkoisella. Valkoinen maali oli maan rajasta hilseillyt irti, joten hioin sokkelin timantilla patolevyn ylälistaan asti. Patolevyn lista siis tuon sepelikaistan seassa piilossa. En muista enää tarkkaan oliko sokkellissa nuita "laikkuja" hionnan yhteydessä, mutta kun huomasin ajattelin, että ovat sateen jälkeen jättävää pinta kosteutta. Tosiaan laikkuja on siellä täällä talon ympärillä. Ja kuvista näkee, että ovat täysin samoissa kohdin kun 2kk aiiaisemminkin. Ei ilmeisesti olekkaan kosteutta, vaan jotain kosteuden jättämiä värimuutos jälkiä tms.  pitääkö olla huolissaan, normaalia??? Liitteenä kuvat "näkyvimmistä" laikuista. 
Kommentoi:*
Vastaus

Ei ole syytä huoleen. "Laikut" ovat nk kalkkihärmettä, joka on seurausta veden sadeveden reagoinnista sementin/laastin ainesosien kanssa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Sokkelin pinta":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*