Sokkelissa halkeamia (Perustukset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 23.9.2020 16:38

Kysymys: Sokkelissa halkeamia

Perustukset

Hei! Osaisitteko arvioida millaisesta ongelmasta kyse, sokkelissa kaksi halkeamaa. Talo vasta valmistunut. Onko tästä haittaa talolle ja millaisia ongelmia tällaisesta voi koitua?
Kommentoi:*
Vastaus

Ei voi sanoa mitään. Täytyisi olla tietoa talosta , montako kerrosta  vesikate tiili vai pelti, missä päin Suomea, etelä, pohjoinen, itä vai  länsi-Suomi.  perustustus: paaluperustus, reunavhvisteinen laatta, sokkelihalkaisu ja vielä perusmaan laatukin on tärkeä, jos ei ole paaluperustus.  Arvaukseni on, että halkeamat ovat pakkasen aiheuttamia kutistumishalkeamia.  Tässä tapauksessa ei kannata tehdä toimenpiteitä.  Kuitenkin lähes päivittäin sokkeli pitää tarkastaa huolellisesti, kuinka paljon halkeamia on,  jos uusia halkeamia ilmestyy, on syytä kirjata sääolosuhteet ja aika. Samoin kaikki sokkeliakoskevat muutokset tulee kirjata ja miellään kuvata.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Sokkelissa halkeamia":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*