Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 4.6.2022 18:54

Kysymys: Surrilankojen pinnoite eroavaisuudet

Perustukset

Kaupassa on myynnissä perinteisen hehkutetun surrilangan lisäksi, kupari- tai sinkkipinnoitettuja lankoja. Missään ei meinaa olla mainintaa näiden käyttökohde eroista. Näyttäisi, että kaikki olisi sopivia valuun tulevien raudoitteiden sidontaan. Onko näissä kuitenkin jotain eroja, minkä perusteella pitäisi valita sopiva pinnoite? Suuria hinta eroja näiden välillä ei tunnu olevan. Ilmeisesti ainakin kuparipinnoitettu olisi asentaja ystävällistä. Sinkitty kestäisi hyvin korroosiota. Kannattaako laittaa antura/lattialaatta valuihin kupari vai sinkki pinnoitettuja surrilankoja? Kupari ei ilmeisesti reagoi valussa raudan kanssa, kun niin yleisesti käytössä?

Kommentoi:*
Vastaus

Käyttötarkoituksen ollessa surrilanka, niin niissä ei ole kummempia eroja ja siksi tuo yleisesti käytetty hehkutettu rautalanka on taloudellisin tuote. Surrilangan eli sidelangan tarkoitus on pitää betonivalumuotit betonivalun / betonin kovettumisen aikana paikallaan ja sen jälkeen niiden tehtävä on ohi. Sama pätee raudoituksien sidontaan käytettäviin sidelankoihin. 
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Surrilankojen pinnoite eroavaisuudet":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*