Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 15.8.2022 12:56

Kysymys: Tynnyrisauna savimaalle

Perustukset

Olemme ostaneet valmiin tynnyrisaunan 8,0 m2 kokoisen. Paikka johon sauna tulee on savimaata millainen perustus saunalle pitäisi olla riittääkö pilariperustus ja kuinka paljon maaperää pitää kaivaa? Perustukseen käytämme pilariharkkoja 240 rp ja kivimursketta. Kivimurskeen alle tulee kangasharso . 

Kommentoi:*
Vastaus

Tärkeää saven päälle perustettaessa on, että nk. kuivakuorikerrosta rikota. Yksinkertaisinta siis on, että vain humus(multa)kerros poistetaan ja sen tilalle tuo murske. Ongelmaksi jää nyt kuitenkin se, että perusmaa (savi) routii paksuudestaan ja savilajistaan riippuen ehkä hyvinkin voimakkaasti, eli sauna voi talvella nousta helposti yli kymmenenkin senttiä, mutta pääsasiassa kyllä sitten palautuu keväällä takaisin. Saunassa ei siten voi olla mitään kiinteitä vesijohtoja tai viemäreitä tms. Jos haluatte tehdä perustuksen noilla pilariharkoilla, niin  jonkinalaisen anturan ne kyllä tarvitsevat kuormia savikerrokselle jakamaan,  suurusluokkaa minimissään 500x500 x100.
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Tynnyrisauna savimaalle":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*