Autosuojan paloturvallisuus (Piharakennukset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 1.11.2019 13:49

Kysymys: Autosuojan paloturvallisuus

Piharakennukset

Minkälaiset vaatimukset koskevat autosuojaa, joka sijaitsee yksinään yli 10m päässä lähimmästä rakennuksesta ja samoin naapurin rajasta.

Käsittääkseni osastointia ei silloin tarvita. Katoksia tehdään yleisesti niin, että sisäseinät ovat kauttaaltaan lautaa. Saako tässä tapauksessa myös autotalli olla puuta sisäseiniltään.

Kommentoi:*
Vastaus

Ympäristöministeriön päätös Rakennusten paloturvallisuudesta edellyttää B-sl,d0 sisäpintojen luokkavaatimusta. Käytännössä yhden kerroksen 13 mm gcyproc  levyn. Kysymyksessä ei varsinaisesti ole palo osastointi.
Tarkista asia kuitenkin paikalliselta rakennusvalvonnalta.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Autosuojan paloturvallisuus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Hei. Kun katsoo ympäristöministeriön taulukkoa sisäpinnoitteista, on kohdassa autokorjaamot, autosuojat kuten sanoitte. Mutta taulukon alapuolella on erikseen määritylty alakohdassa 5 alle 1000 neliön erikseen sijaitsevat tai

rakennuksen yhteydessä alle 60 neliötä olevat materiaalivaatimuksiltaan D-s2,d2 (eli kuituylevy, puu, vaneri jne) [kesätimpuri]
3.11.2019 17:47Kommentoi:*