Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 23.11.2020 16:6

Kysymys: Peltikaton alla oleva ruodelaudoitus homehtuu

Piharakennukset

Tervehdys!Uusin keväällä mökillä olevan liiterin ja vajan katon. Tuet hienosahattu ja ruodelaudat ovat raakalautaa. Nyt sateisen kesän jälkeen ruodelaudat ovat vahvasti homeessa, mitä teen?

Kommentoi:*
Vastaus

Ensimmäisenä tulee huolehtia tilan riittävästä ilman vaihtumisesta, tosiaan kostea syksy edellyttää hyvän tuuletuksen.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Peltikaton alla oleva ruodelaudoitus homehtuu":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Tämä tuuletuksesta huolehtiminen ihmetyttää kun koko kuisti on avointa tilaa jolle raakapontti asennettu, olisi aika puun toimittajan/valmistajan ottaa vastuuta asiasta.  Valmiiksi läpi sinistynyttä puutavaraa myydään priimana (valokuvat todisteena). Oma esimerkki "Schaunann 3.9" joka oli läpi sinistynyttä eli lahoa, Tosi kiva katsoa tällaista alakattoa 60m2 alueella. Voiko valmistajan / myyjän saattaa vastuusee tästä? Tällainen puutavara pitäisi toimittaa lämmön tuottoon! Asennettu 2020 heinä/elokuussa. Koko katto pilalla!

T. Olli Hartikka  [Onkka]
13.7.2021 22:55Kommentoi:*