Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakenteet aihealue Seuraava
pvm: 1.6.2022 22:41

Kysymys: Maabetonin teko

Piharakenteet

Aiomme tehdä puutarhan hiekkapihaan maabetonipinnan laattojen ympärille. Myllyssä sekaisin 1:3 suhteella sementtiä ja hiekkaa, jolla täytetään laattojen välit harjaamalla ilman veden laittoa. Vähitellen pintaa kastelemalla homma kovettuu ja rikkakasvit pysyvät poissa. Toimiiko?Olen kuullut sellaista tehtävän, mutta en löytänyt täältä siihen mitään, paitsi talon reunojen mukulakivien väliin tehtynä ja vieläpä onnistuen.

Kommentoi:*
Vastaus

Toimii se noinkin, mutta rikkakasvit tunkevat tuon runkoaineena käytetyn liian tasarakeisen hiekan läpi, koska se ei ole riittävän tiivistä. Yleensä on käytetty sekoittamalla sementtijauhetta ja kivituhkaa keskenään suhteessa 1 osa sementtijauhetta ja 4 osaa kivituhkaa raekoko 0-6 mm sekä hieman vettä, jolloin saadaan kädessä puristaen aikaiseksi tiivis kuivahko möykky. Massa levitetään tarvittaviin kohtiin ja sitä tiivistettäessä joko sulloen tai täryttäen, sen pintaan nousee hieman vettä. 
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Maabetonin teko":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*