Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakenteet aihealue Seuraava
pvm: 2.5.2007 12:14

Kysymys: Uima-altaan korjaus

Piharakenteet

Meillä on 90-luvun alussa betonista tehty maalattu uima-allas(maahan kaivettu) joka kaipaisi ehostusta( betonista lohjennut paloja ja murusia altaan pohjalla). Allasta ei ole vuosiin käytetty. Mikä olisi edullinen keino saada ehostettua allas käyttökuntoon ja muutenkin saada uutta ilmettä altaaseen ettei olisi niin 90-lukulaisen näköinen?
Kysymyksiä: 3 kpl

Omassa pihassa oli n. 15 vuotta sitten maalattu betoniallas, jota routa oli rikkonut, eikä allasta voinut muutamaan vuoteen käyttää, Mitkään betonikorjaukset eivät onnistuneet... Sitten keksin pinnoittaa altaan lasikuidulla... Vietin kesäisen viikon altaassa. Koputtelin irtomurut pois ja imuroin altaan ja siihen päälle laminoin kaikki pinnat lasikuitumatolla. Pariin viimeiseen laminointikerrokseen lisäsin turkoosin ja altaan reunoihin valkoisen värin....Allas on nyt vuosia ollut uudenveroisessa kunnossa ilman mitään korjauksia ja mikä parasta se on käytössä ympäri vuoden ja on toiminut perheemme avantona talvisin uppopumpun avulla.Kun altaassa on vesi talvella, ei routa pääse sitä vahingoittamaan ja kesäisin hiekkasuodatin pitää nyt jo noin 5 vuotta altaassa olleen veden kristallinkirkkaana. (Ei vuosittaista veden vaihtoa!)    


 [Masa]
5.2.2015 21:56


hei masa

kerrotko tarkemmin miten teit tuon lasikuitutyön? miten paksua mattoa, miten monta kerrosta jne... olisin kiitollinen todella [J13085721518]
30.4.2021 14:29Kommentoi:*
Vastaus
Betonin laatu on aina kyseenalainen, kun se rikkoutuu todennäköisesti routimalla. Ennen mitään korjaussuunnitelmaa, betonista on syytä ottaa näytteet tutkimuksia varten. Läheisin betonilaboratorio ottaa näytteet. Niiden perusteella voidaan päätellä korjausmenetelmä. Jos teräksiä ei tarvitse suojata, pinnan voi korjata ulkokäytön ja kosteuden kestävällä tasoitteella. Tuohon pitää saada ohjeet ammattilaiselta, koska vastaaja ei tiedä kaikkea betonista. Tasoituksen jälkeen pinnalle voi asentaa muovikalvon. Tuohon on myös mahdollista asentaa vesieriste ja laatoitus. Tuohon en kuitenkaan pysty antamaan ohjetta. Voit keskustella suoraan Pukkilan teknisen neuvonnan kanssa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Uima-altaan korjaus":


Kommentoi:*