Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Radon aihealue Seuraava
pvm: 26.5.2019 16:22

Kysymys: Lämpimän kuistin radon ja höyrynsuojan asennus väliseinään.

Radon

Terve.2011 valmistuneeseen taloon olen tekemässä kuistia lämpimäksi.Talossa on maanvarainen lattialaatta, harkko perustuksilla. Radoneristys on tehty Deltan radonkaistalla. Kuistille tehdään samanlainen perustus ja radoneristys. Miten kuistin ja nykyisen ulkoseinän (tuleva väliseinä) kohdalla tehdään radon ja höyrynsuoja eristys?

Kommentoi:*
Vastaus

Kuisti

Jos kuisti tulee lämpimäksi tilaksi, on kuistiin, niin seiniin kuin kattoonkin asennettava höyrynsulki siten, että se asennetaan tiiviisti talon nykyisen höyrynsulun kanssa.
Väliseinästä on höyrysulku poistettava, diittää, jos sen reiittää kunnolla n. 4 kunnon reikää/neliö.
Silloin ei aiheudu kondenssio ongelmia.
Radon nousee maasta, ja jos kuistille on radoneristys jo lattian alle tehty, ei teidän sen vuoksi tarvitse tehdä mitään lisää.
Arvostele vastaus kysymykseen "Radon / Lämpimän kuistin radon ja höyrynsuojan asennus väliseinään.":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Hmm, jos väliseinän molemmin puolin on lämmin tila, ei höyrynsulusta ole haittaa, vai mitä. ;)
[kvkj]
27.5.2019 12:19


Jos molemmilla puolilla tulee olemaan sama lämpötila, niin ei siitä mitään hyötyäkään ole, yhtä vähän kuin siitä paksusta eristeestäkään (entinen ulkoseinä?)  Ottaisin villat pois, ja laittaisin jotain kevyempää, ettei aivan viidakkorumpua tule... [ruosu]
27.5.2019 18:43Kommentoi:*