Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Radon aihealue Seuraava
pvm: 11.3.2017 13:45

Kysymys: Lattiarakenne ja Radon

Radon

Meillä on tällä hetkellä lähes koko talossa laminaattilattia, jonka alle edellinen omistaja on jättänyt muovimaton. Asumme radon-alueella ja mittauksien mukaan talomme radonmäärät eivät ylitä nykyisellään suosituksia.Haluaisimme poistaa muovimaton laminaatin alta pitkällä tähtäimellä kaikkialta. Vaikuttaakohan kyseinen toimenpide radonin kulkeutumiseen sisätiloihin? Eli estääkö muovimatto nykyisellään radonin kulkeutumista sisätiloihin ja lisääntyykö radon sisäilmassa poistettuamme muovimaton?
Kysymyksiä: 9 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Ei vaikuta, voitte rauhassa poistaa muovimaton lattiasta.  Jos radon huolestuttaa, niin laminaatin vaihdon yhteydessä voi käydä läpi akusto-massalla ulkoseinän ja lattian rajan ennen laminaatin asennusta. Lattian rajan ilmavuodoista tulevan ilman mukana pää osa huoneilman radonista on peräisin.
Arvostele vastaus kysymykseen "Radon / Lattiarakenne ja Radon":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*