Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Radon aihealue Seuraava
pvm: 27.10.2016 12:24

Kysymys: Mistä erottaa radonputken ja viemärin tuuletusputken

Radon

Hei!

Ostimme muuttovalmiin talon, jossa yläkertavaraus ja yläkerrassa varaus myös wc:lle.

Yläkerrasta kulkee katolle kaksi täysin samanlaista putkea, joista toiseen kuuluu yhdistää tulevan wc:n viemäri.

Koska putket ovat niin samanlaisia, miten voimme varmistua siitä, että viemärin liitäntä on todella viemäriputkessa, eikä radonputkessa?

Kuvien katsominen ei ole riittävä varmistus, eikä talotoimittajan alihankkimaan asentajaan luottaminen, koska siltä suunnalta on sattunut hutilointia ennenkin. Haluamme asiasta täyden varmuuden ennen, kuin viemäriä liitetään.

Onko siis olemassa jotain luotettavaa keinoa tunnistaa kumpi on kumpikin putki, tai testata asia?

Kommentoi:*
Vastaus

Asia on helppo ratkaista kaatamalla vettä vain toiseen putkeen ja samaan aikaan seurataan ulkona olevasta tarkastuskaivosta lisääntyykö veden määrä viemärissä.  Vettä kannattaa käyttää runsaasti, ettei lopputuloksesta ole epäselvää.  Maan alla oleva radonputki on rei'itetty putki, joten radon putkeen kaadettu vesi imeytyy maaperään eikä näy tarkastuskaivossa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Radon / Mistä erottaa radonputken ja viemärin tuuletusputken":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Toinen mahdollisuus on käyttää jotain firmaa joka käy kuvaamassa putken, esim salaojien huuhtelufirmojen joukosta löytyy sellaisia. On toki kalliimpi vaihtoehto (n 300 €/käynti) mutta samalla tulee selvitettyä se putkiston kunto luotettavalla tavalla. Näitä firmoja löytyy googlettamalla kun laittaa hakusanaksi salaojien kuvaus.


[J522231914]
30.10.2016 8:6


Eikö putken päästä haistamalla selviä?


[marksto]
30.10.2016 10:0Kommentoi:*