Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Radon aihealue Seuraava
pvm: 20.11.2017 18:23

Kysymys: Radonimuri pois käytöstä pitkäksi aikaa, pitääkö imuria huoltaa?

Radon

Oletetaan, että radonimuri pitäisi sammuttaa esim. vuodeksi. Onko imurille tänä aikana hyvä tehdä jotain huoltotoimenpiteitä? Entäpä poistoputken pää? Jos virtaus loppuu, niin pitääkö pää tukkia jotenkin?

Ensimmäisessä kuvassa radonimurin tyyppikilpi, toisessa rakennuksen ulkona olevan putken pää.

 
Kommentoi:*
Vastaus

Jos radon -putkisto on asennettu tositarpeeseen eikä vain varoiksi, ei kannata puhallinta sammuttaa. 
Asunnossa pitäisi "bekkerellejä" olla selvästi alle 400. Jos näin on, voi puhaltimen antaa levätä.  Mielestäni puhaltimissa ei ole mitään huoltopisteitä, eli ei tarvitse huoltaa.  Jos puhalin lämpenee jostain syystä, niin ne sammuvat automaattisesti. Poistoaukkoon kannattaa laittaa jonkinlainen säleikkö, ettei pikkulinnut tee sinne pesäänsä. 
Arvostele vastaus kysymykseen "Radon / Radonimuri pois käytöstä pitkäksi aikaa, pitääkö imuria huoltaa?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Hei! Kiitokset vastauksesta. Jos laitan tuon verkon tuohon päähän, niin eikö talvella ole vaarana se, että siihen kondensoituu vettä, joka sitten jäätyy ja kerää lisää vettä, kunnes verkko onkin jo jäästä tukossa? Jos siis oletetaan, että imuri on käynnissä. 


[UusiRakentaja]
21.11.2017 7:44


Eikö ne vedet kondensoidu jo tuohon kolmen metrin peltiseen nousukanavaan?Laita verkko vähän (15-20 senttiä) syvemmälle kanavan suulta, niin ei jäähdy ilmavirtaa kylmemmäksi eikä kondensoi.


[PetteP]
22.11.2017 11:58Kommentoi:*