Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Radon aihealue Seuraava
pvm: 4.11.2018 0:59

Kysymys: Radonputken eristys yläpohjassa

Radon

Meillä on yksitasoisessa omakotitalossa maanvarainen laatta ja radon-poistoputki on tulpattuna yläpohjaan. Millaiset eristysvaatimukset putkella on yläpohjassa, jos tuon katolle vetää? Avasin tuon putken pään ja kosteahan se sisältä oli, eli kondessia taitaa tulla. Sisätiloissa tuo on armaflexillä, riittääkö sama myös yläpohjassa? Jos laittaa tavallista kanavaeristettä, täytyykö siinä olla alumiinipinta? Jos laittaa armaflexin, minkä paksuista ja voiko päälle laittaa vielä kanavaeristettä ja onko siitä mitään hyötyä?

Kommentoi:*
Vastaus

Kondenssi-vesi ei haittaa putken sisällä mitään. Jos tapahuu lyhytaikaista huurtumista, niin sekin on haitatonta. Jos tiivistymistä tapahtuu ulkopinnalla, niin aikaa myöden se voi ilmetä pienenä läikkänä sisäkatossa, ellei tiivistynyt kosteus jää höyrysulun päälle.  Höyrysulun päälle valunut kosteus häipyy hyvin nopeasti, kun olosuhteet muuttuu ylätilassa. Jottei tilanne huonontuisi, älä tee mitään.
Arvostele vastaus kysymykseen "Radon / Radonputken eristys yläpohjassa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kiitos vastauksesta. Tarkoitus siis oli vetää tuo nyt katolle. Miten se kuuluisi eristää yläpohjan osalta? [J9561951520]
4.11.2018 10:28Kommentoi:*