Asbestinäyte rivitalo-osakeyhtiössä (Rahoitus ja vakuutus)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rahoitus ja vakuutus aihealue Seuraava
pvm: 26.9.2018 12:45

Kysymys: Asbestinäyte rivitalo-osakeyhtiössä

Rahoitus ja vakuutus

Vuosi sitten tuli voimaan määräys, jonka mukaan jo 1990 valmistuneissa kohteissa kuuluu ottaa asbestinäyte rakenteista ennen remonttia. Asun rivitalossa joka valmistunut 1990. Yhdestäkään asunnosta ei oltu otettu vielä abestinäytettä ja nyt kun aloitin remontin, urakoitsija otti näytteen minun asunnostani (osaketalo). Urakoitsija väitti että minun kuuluu maksaa näyte vaikka se on otettu as oy:n kiinteistä rakenteista (betonilattia). Kuitenkin k.o. näyte hyödyttää koko as oy:tä, koska kuulemma se yksi näyte riittää koko taloyhtiölle jatkossakin. Kenen kuuluu asbestinäyte as oy:ssä maksaa?

Kommentoi:*
Vastaus

Asbestinäyte

Jos te teette omaa yksityistä remonttianne, teidän kuuluu maksaa näyte.
Jos taloyhtiö teetättää remonttia kaikissa huoneistoissa samanaikaisesti, taloyhtiö maksaa näytteen kustannukset.
Voitte tietysti esittää taloyhtiön hallitukselle, että taloyhtiö maksaisi näytekustannukset ja te antaisitte analyysit/todistukset yhteiseen käyttöön.
Arvostele vastaus kysymykseen "Rahoitus ja vakuutus / Asbestinäyte rivitalo-osakeyhtiössä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*