Rakentaminen vanhempien mökille (Rahoitus ja vakuutus)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rahoitus ja vakuutus aihealue Seuraava
pvm: 21.6.2020 10:34

Kysymys: Rakentaminen vanhempien mökille

Rahoitus ja vakuutus

Hei!

Olemme vaimoni kanssa alkaneet suunnitella talon rakentamista vanhempieni mökkitontille. Vanhempani ovat ilmoittaneet, että kaikki tonttiin liittyvät asiat tehdään ainoastaan minun kanssani. Eli vaimoni nimeä ei näy mahdollisessa vuokrasopimuksessa tai omistuksen vaihtumisessa. Pankissa oltiin hyvin nihkeitä vuokraamiselle. ja tontin oikeuden ollessa vain minulla, ei vaimoni saa vakuusarvoa rakennuksesta lainalleen. Eli käytännössä minun lainani suuruinen talo voitaisiin rakentaa. Eipä jää rahaa talolle enää, jos tonttikin pitää ostaa pois. Vai mikä olisi viisain sen suhteen: vuokra, osto 75% täydestä hinnasta, lahjavero, ennakkoperintö?Ja onko jotain muuta tietä, mitä kulkea tämmöisessä tapauksessa? Luin ainakin arvoa alentavana tekijänä, jos jättää mökin hallintaoikeuden vanhemmilleni yms. Mutta vaikka tontti olisikin minun omaani, miten vaimoni voisi saada 20-30% lainapotista omalle kontolleen? Meillä on siis avioehto,  mutta pankin mukaan se ei vaikuta mitään. Ei kyllä jäänyt pankkivirkailijasta sellaista kuvaa, että hän olisi mistään mitään tiennyt. Ei osannut edes vastata pitäisikö minun myydä nykyinen asuntoni vai ei.Kiitoksia, tuskin olen ainoa tässä maassa, jolle vanhemmat antaa tonttia rakentamiseen. 

Kommentoi:*
Vastaus

Ensimmäiseksi teidän pitää selvittää paikallisesta rakennusvalvonnasta, saako mökkitontille rakentaa vakituiseen asumiseen tarkoitetun talon. Vasta edellisen asian selvittyä, voitte selvittää muut asiat.
Arvostele vastaus kysymykseen "Rahoitus ja vakuutus / Rakentaminen vanhempien mökille":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kyllä saa. Mökin alue kaavoitettiin noin 10v sitten, jolloin isäni osti kunnalta maata lisää, jolloin tontille saatiin 300 neliötä rakennusoikeutta omakotitalolle. Tonttia ei voi kuitenkaan lohkoa.  [J11809861021]
21.6.2020 12:30


Klikkaa; Kysy, vastaamme - palvelu alimmaista palkkia; Kysy oikeudellinen kysymys, niin lakimies vastaa kysymykseesi, sillä en ole lakimies, vaikka laista jotain kohtia ymmärränkin, mutta nuo henkilösuhteet ja rahoitukselliset asiat ovat minun alueeni ulkopuolella. [PN]
21.6.2020 23:3Kommentoi:*