Vakuutuksen kilpailuttaminen (Rahoitus ja vakuutus)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rahoitus ja vakuutus aihealue Seuraava
pvm: 22.11.2019 10:1

Kysymys: Vakuutuksen kilpailuttaminen

Rahoitus ja vakuutus

Hei!

Taloyhtiössämme ( 3 asuntoa) olisi tarkoitus kilpailuttaa vakuutusyhtiöt. Vakuutus Fenniassa vuodesta 1999.

Nyt isännöitsijä ( ammatti-isännöinti)

ehdottaa ulkoistamista meklaripalveluille,

FInibille.

En osaa sisäistää palvelua. Onko tämä 

rahastusta vai onko tämä tarpeellinen vaihtoehto yhtiöllemme.Ymmärrän kohdan: vähentäisi isännöitsijän töitä, mutta muilta 

osin jää epäselväksi. Finib vakuutusturva

72€/ vuosi.Palkkio 4 - 18.5%  vakuutusyhtiön alennetusta hinnasta. ( meklarit saavat aina alennusta ). Finibin palkkio 12.3 % alennetusta hinnasta. Hyödyt ! Tark. Vakuutusturvan , kilpailutus. Vahinkotilanteessa yht.pito vakuutusyhtiöön. Tarkkistavat korvauspäätökset. Virheelliset päätökset/ vakuutuslautakunta. On aina taloyhtiön edunvalvoja. 

Isännöitsijän palkkio ja Finlib ?!

 

Kommentoi:*
Vastaus

Mielestäni pienen taloyhtiön vakuutusasioiden hoitaminen ei ole kovvin suuri asia, mutta tietenkin mitä isännöinti sopimuksessa on sisällytetty tehtäviin.Tapauksessanne meklaritoimiston käyttäminen turvaa jonkin verran hallituksen vastuuta, mutta koska kuitenkin pienenä yhtiönä taidatte olla kaikki hallituksen jäseniä ja jos päätöksiä tehdään yksimielisesti ei ongelmiakaan synny.
Ymmärrän tämän isomman taloyhtiön kyseen ollessa ja varsinkin kun iännöinti sopimusta laaditaan otetaan huomioon eri työt, kuin vakuutusten kilpailuttainen,
Isännöitsijän palkkio ja Finlib ?! siinäpä kysymys.!
Arvostele vastaus kysymykseen "Rahoitus ja vakuutus / Vakuutuksen kilpailuttaminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*