Isännöitsijän toiminta (Rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 12.10.2020 8:35

Kysymys: Isännöitsijän toiminta

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Taloyhtiön  tilikausi päättyi 31.12.2019. Aineisto lähetettiin sähköpostiin ja samalla ilmoitetiin yhtiökokouksen päivämäärä.

Kysyttiin onko hallituksen kokouksen pöytäkirja ja tilinpäätös ok. Skannasin ilmoitin olevan ok. Menin yhtiökokoukseen ilmoitettuna ajankohtana

( yhden suuntainen matka >200km ) isännöitsijä ilmoitti ei ole mitään kokousta koska ei ole lähettänyt yhtiökokous kutsuja.

Nyt tuli sähköpostiin uusi allekirjoitus kutku ko. papereihin. Allekirjoitus pyyntö piti kuitata ohjelmalla mitä en saanut edes auki.

Ilmoitin en osta uutta TK:ta kun muut asiat pystyn hoitamaan läppäri on hankittu 2016. Isännöisija ja tston toimitusjohtaja kertoi. kuittaile pois eikä

edesvaivautuneet kysymään ongelmista.

Olen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja

 

Kommentoi:*
Vastaus

Asunto-osakeyhtiölain mukaan hallitus kutsuu yhtiökokouksen koolle, eikä isännöitsjä. Miten et hallituksen puheenjohtaja ole ollut tietoinen yhtiökokouksen pitämisen aikataulusta? 

Kehottaisin rakentavaan keskusteluun hallituksen ja isännöitsijän välille, sekä tietysti osakkaiden kesken. Vaikuttaa sille, ettei yhtiön johdon välinen yhteistyö ole sellaista kun sen pitäisi olla. Mikäli asia ei korjaannu, kannattaa tehdä henkilövaihdoksia.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Isännöitsijän toiminta":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*