Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 9.10.2020 15:40

Kysymys: Kylpyhuoneen vesivahinko

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kylpyhuoneessamme kerrostalossa oli vesivahinko, joka johtui ammeen poistoputken tiivistyksen pettämisestä. Vesivahinko kuivattiin ammattilaisen toimesta. Taloyhtiö korvaa kustannukset vain. vesieristyksen tekemiseen asti. Kylpyhuoneessa oli ennen vahinkoa laatoitus sekä lattiassa, että seinissä. Ne jouduttiin kaikki repimään pois. Kuuluuko laatoitustyö nyt  osakkeenomistajan maksettavaksi?

Kommentoi:*
Vastaus

Lähtökohtaisesti tilanteessanne kosteiden tilojen pintojen korjaus saattaa kuulua osakkaan vastuulle, ellei taloyhtiössänne ole toisenlaista käytäntöä. Taloyhtiö vastaa rakenteista vedeneristeeseen saakka.

Onko kylpyamme ollut huoneistossa alusta saakka ja kuuluuko se ns. perustasoon, vai onko se asennettu osakkaan toimesta jälkeen päin?
Kenen kunnossapitovastuulla on ollut ammeen poistoputken tiivisteet?
Onko tapauksessanne ollut osakkaan vastuulla valvoa, ettei ammeen poistoputken tiiviste ala vuotamaan?
Nämä seikat ja muun ohelle se, onko kosteiden tilojen kaakelointi myös perustasoa taloyhtiössämme, saattavat vaikuttaa asiassanne siihen, kenen korjausvastuulla on kosteiden tilojen pintojen uudelleen rakentaminen. 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Kylpyhuoneen vesivahinko":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi
Markus Talvio
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*