Lattialämmitys käyttövesiputkiremontin jälkeen (Rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 11.2.2019 15:54

Kysymys: Lattialämmitys käyttövesiputkiremontin jälkeen

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei!

Asunto-osakeyhtiössä tehtiin käyttövesiputkistoremontti syksyllä 2018.Asunnossamme saunan ja pesuhuoneen lämmitys oli hoidettu lattialämmityksellä. Lämmitysputkisto oli kytketty käyttöveden kiertoon. 

Saunan ja pesuhuoneen remontti tehtiin asunnossamme 2015. Saunan laattalattia uusittiin, samoin laatoitus uusittiin myös pesuhuoneessa, jossa laatoitettiin myös seinät. Vesieritykset tehtiin määräysten mukaan. Kiinteistön muissa asunnoissa ei ole saunaa.Kuinka lämmitys voidaan nyt järjestää? Käyttöveden kiertoa ei lain mukaan saa kuulemma enää yhdistää lattialämmitykseen. Kuka maksaa lämmityksen asennuksen em. tiloihin? Remontin suunnittelija ei ollut huomioinut lämmityksen katkeamista. Tiedustellessani lämmityksen hoitamista nyt sattuneen tilanteen johdosta, hän ehdotti 1. lämmitysverkkoon yhdistettävän patterin asentamista pesuhuoneeseen tai 2. sähköpatterin asentamista ko tilaan.Vastikemaksuun sisältyy yhtiössämme mm. lämpö. Kuka maksaa saunan ja pesuhuoneen lämmityksen jatkossa, jos se hoidetaan sähköllä?

Kommentoi:*
Vastaus
Hei,
Tässä tapauksessa arvioitavaksi tulee ensinäkin se, onko sauna ja pesuhuone sekä niiden lattialämmitys osa alkuperäisrakennetta ja hyväksytty taloyhtiön vastuulle vai ei. Asunto-osakeyhti&o...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Lattialämmitys käyttövesiputkiremontin jälkeen":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi

Kommentoi:*