Liian korkea sisälämpötia (Rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 18.3.2020 17:26

Kysymys: Liian korkea sisälämpötia

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Ostin pari vuotta sitten uuden kerrostalokolmion.Ongelmaksi on muodostunut liian korkea sisälämpötila 24-25C. Olen valittanut siitä rakentajalle. Normaali lämmityksen säätö ei riitä. Jouduin asennuttamaan ilmalämpöpumpun, jota käytän talvisinkin. Kustannuksia tulee. Jälleenmyyntiarvo? Kuka vastaa?
Jos patterit kylmänä ja lattialämmitys pois päältä sekä ilmanvaihto toimii niin lämpö ei millään voi olla talvella noin korkea. Jos on niin silloin ilmanvaihdon "lämpöpatterissa" on vika eli tulee liian lämmintä korvausilmaa. [TI-mieskin]
21.3.2020 20:5Kommentoi:*
Vastaus

Sosiaali- ja terveysministeriön asumistervysohjeessa on määritelty hyväksi asuntojen sisälämpötilaksi 21 astetta. Huoneilman lämpötila ei saa kohota yli 26 asteen, ellei lämpötilan kohoaminen johdu ulkoilman lämpimyydestä. Lämmityskaudella huoneilman lämpötilan ei tulisi ylittää 23-24 astetta.Liian korkea yli 23 asteen lämpötila ei enää ole ihmisen terveydelle hyväksi. Ohjeen noudattamista valvovat yleensä kuntien terveystarkastajat. Koska taloyhtiö vastaa lähtökohtaisesti myös lämmitys-, ja ilmanvaihtojärjestelmistä, tulee heidän tarkistuttaa mm. patteriverkoston kunto ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin lämmityksen korjaamiseksi. Ilmalämpöpumpun korvaaminen voi tulla kyseeseen siinä tapauksessa, että ilmpalämpöpumpun hankinta voitaisiin katsoa kiireelliseksi, terveydellisen lisävahingon välttämiseksi tarpeelliseksi,  ja mikäli taloyhtiö ei ole kirjallisen huomautuksen saatuaan viivytyksettä ryhtynyt riittäviin toimiin. Riittävyyttä arvioitaessa otetaan huomioon työn laatu, osakkaalle aiheutuva haitta ja muut olosuhteet. Mikäli taloyhtiölle ei ole varattu mahdollisuutta selvittää ja korjata asiaa, jää kustannus ilmalämpöpumpun hankinnasta teidän maksettavaksenne.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Liian korkea sisälämpötia":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Anni Santanen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
anni.santanen@jurinet.fi
Kiitos vastauksesta! [J11544601716]
24.3.2020 21:3


Onko rakennus noita surullisen kuuluisia "omavalvonta" kohteita. Ejos on niin aivan seinille puhut mitään ei tapahdu ja jos huonosti on saatettu tehdä jokin emä muna koko touhussa......ja sitä odotellessa... [Marwin]
26.3.2020 22:49Kommentoi:*