Olosuhteet vaatimusten takana (Rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 11.10.2020 19:43

Kysymys: Olosuhteet vaatimusten takana

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Onko taloyhtiöllä velvotteita, jos kuukausia tyhjänä olleen asunnon märkätiloista löytyy muovimaton saumasta, lian alta, pienen pieni rako.

Muuta aistinvaraista havaittavaa ei ilmennyt. Mitattu myös pinta-arvoja, jotka vihreällä, ok. Märkätila otettu täysiremonttiin tyhjänä olon jälkeen, eli vettä ei ole käytetty tiloissa kuukausiin. Putkien purkamisen yhteydessä hieman vettä puretulle pinnalle nurkkaan lähelle saumaa. Toimenpiteenä viikon ajan kuivaus lämpölevyllä 0,5 m2 alueelta. Onko oikein puhua vanhasta piilevästä kosteusvauriosta? Vai mieluummin alkavasta riskistä sauman kohdalta, joka remontin myötä on historiaa.

 

Kommentoi:*
Vastaus

Ensinnäkin, kosteiden tilojen silikonisaumojen kunnossapitäminen on lähtökohtaisesti aina osakkaan vastuulla, eikä taloyhtiön. Poikkeuksena kuitenkin tilanne, jossa taloyhtiö esimerkiksi omistaa huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet.

Toiseksi, mikäli tiloista ei ole löydetty kosteutta, en lähtisi puhumaan mistään "vanhasta piilevästä kosteusvauriosta" vaan vanhasta kosteusvauriosta, joka ilmeisesti on korjattu asianmukaisesti?

Silikonisaumat tulee joka tapauksessa huoltaa ja kunnostaa välittömästi.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Olosuhteet vaatimusten takana":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi
Kysyjä ei maininnut mitään silikonisaumasta vaan ilmoitti että muovimaton saumassa oli pieni rako. Sen voi korjata muovimaton saumausaineella eikä tällaisen asian takia tervitse ryhtyä laajempiin toimiin. [punainenpilvi]
12.10.2020 16:13Kommentoi:*