Rasite vedenkulusta naapuriin. (Rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 25.2.2020 16:51

Kysymys: Rasite vedenkulusta naapuriin.

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei!

Voinko periä naapurilta vesimaksua yleisen vesimaksujen perusteella puhtaasta vedestä, joka tulee minun porakaivosta myös hänelle? Kulut kuitenkin on kaikki minulla. Rasitteena on ollut jo edellisen omistajan aikaa veden meno naapuriin, mutta ei suostu maksamaan kuin perusmaksun vuodessa. Pumput ym. On kuitenkin tullut jo uusittua minun piikkiin tuhansilla euroilla. Yrittää vedota esim.Vesilaki pykälään 13:9.3 joka ei mielestäno koske veteen mitenkään, vaan kiinteään tai irtaimeen jota vesi ei kyllä käsittääkseni ole..ja onko tuolla pykälällä muutenkaan mitään tekemistä käyttöveden kanssa. Vaihtoehtoisesti katkaisenko veden naapuriin ja tuleeko siinä jotain oikeudellisia juttuja. Hänhän joutuu liittymään kunnalliseen ja tulee varmasti kalliimaksi. Toivottavasti oikea foorumi.
Kommentoi:*
Vastaus

Älä nyt ainakaan katkaise vettä, koska siitä voi tulla seuraamuksia vahingonteon osalta jopa rikosoikeudellisesti sinulle.

Jos naapurisi käyttää kaivon vettä rasitesopimuksen perusteella, eikä sopimuksessa ole sovittu korvauksen maksamisesta, et voi yksipuolisesti myöskään alkaa "vesimaksuja" perimään. Tällöin vesimaksun perimisen aloittaminen edellyttää naapurisi suostumusta.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Rasite vedenkulusta naapuriin.":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*