Sähkölinjan rakentaminen (Rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 19.5.2020 16:1

Kysymys: Sähkölinjan rakentaminen

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Omistamallemme 3000 neliön tilan halki, kulmasta kulmaan, on tehty sähkölinja niin, että rakentaminen ei ole mahdollista. Sähkölinja aiheuttaa tilalle kohtuutonta haittaa. Sen on omistanut ennen vanhempani (äiti on elossa) ja sitä ennen venäläinen laukkuryssä, joka pakeni velkojia 40-luvulla. Hän jätti tilan ja se on nyt lainhuudatettu meille. Sähkölinja on rakennettu ilmeiseti 70-luvulla ja lainhuudatukset olivat epäselvät asiakirjojen katoamisen takia. Nyt sen laillisesti lainhuudatettu meille. Olen pyytänyt Carunalta vastausta, kenen kanssa on tehty sopimus maankäytöstä. Tiedän, että sitä ei ole tehty. Ja käsittääkseni siitä pitäisi on rasitustodistus kiinteistörekisterissä olemassa. Olen kysynyt asiaa Carunalta vuoden 2018 alusta ja saanut epämääräisiä vastauksia. Mutta sopimusta ei löydy. Minulle vastattiin, että kun se on siinä ollut, eikä kukaan ole puuttunut, se on ikäänkuin hyväksytty. Eli jos tehdään rikos, eikä syyllistä löydy, se on hyväksyttyä. Luotan kuitenkin Suomen oikeusjärjestelmään ja onneksi näin ei ole. Emme ole pyytäneet kohtuuttomia, pyysimme jonkinlaista rahallista korvausta tästä menettelystä. Mutta mitään ei ole kuulunut. Vastauksia ei ole tullut enää lähes vuoteen. Sähköpostitse olen hoitanut asiaa Carunan teknisen tiimin kanssa, lopuksi lzitoin vielä sähköpostia hallituksen jäsendlle, turhaan. Onko mitään tehtävissä?

Kommentoi:*
Vastaus
Tässä olisi nyt monta selvitettävää asiaa ennenkuin pystyn vastaamaan kysymykseesi.

Harvoin ajan kuluminen muodostaa sellaista perustetta, että lainvastainen tilanne muuttuu lailliseksi yksinomaan ajan kulumisen perusteella.

Kysymyksestäsi ei kuite...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Sähkölinjan rakentaminen":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi
 Minkähän kokoinen linja on kw ? Meillä oli sama taistelu KSoy:n kanssa ja pari vuotta sitten se lähti pois. Meillä oli kuulemma suullinen sopimus tuolta -60 luvulta. Nyt kun kaapelit laitetiin maahan niin se poistui. Taistelin tuon kanssa ainakin 10 vuotta ja mikään ei muuttunt. Yleensö sähkölaitos sopii asiakkaan kanssa ja siirtää linjaa. No Carunasta vois sanoa että ei siirry, ne ei välitä paskaakaan, ei kiinnosta. Tuomareita tähän ei kannata sotkea se ei tuota tulosta. Jo sopimusta ei ole niin siitä voitte lähteä, se pitää löytyä. Kannataisi kysellä sieltä kuka aikaisemmin linjan omisti ennen Carunaa, sieltä voi löytyä tietoa. Te makssatte kuitenkin kiinteistö veroa niin täytyy siihen saada rakentaa jos muuten on mahdollista. [Marwin]
22.5.2020 9:23


Vielä edelliseen... Teette Carunalle kirjallisen ehdotuksen sopimuksesta missä ilmoitatte vuokara ajan ja vuosi maksun ym. Pyydätte vastausta siihen kirjallisena ei puhelimella. Ja sen jälkeen laittatte laskun taannehtavasti. Jos laskua ei makseta, laitatte sen joko perintään joko yrityksen kautta tai sitten itse haette käräoikeudest päätöksen. Silloin akaa tapahtua. Laittakaa laskuun kaikki kulut mitä vähänkin tuntuu olevan. Ja kaikki perustuu kun ei ole lupaa saatu. Tyypillistä selittelyä "että on ollut jo pitkään" ei se sitä katso se on luvatta laitettu ja sillä selvä. Nuo sähköyhtiöt pelaa niin härskiä hommaa ja paskaa välittää mitä yksityinen sanoo ja haluaa. Varsinkin Caruna......

  [Marwin]
22.5.2020 9:31Kommentoi:*