Virhe asunnossa (Rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 5.2.2019 12:15

Kysymys: Virhe asunnossa

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Taloyhtiön kokouksessa päätetty että osakas maksa remontin kustannukset. Asiasta tehty reklamaatio myyjälle. Nytten ilmoitettu että taloyhtiö tekee remontin, myyjä on taloyhtiön hallituksen jäsen. Tulossa tiivistyskorjaus sisäilma ongelman osalta. Haju ongelma pahimmillaan yhdessä päätyhuoneessa. Kuntotarkastajan mielestä olisi aihetta tutkia myös seinärakenne koska siinä ollut myös kosteusvaurioon viittavia mikrobeja. Isännöitsijä ei siihen suostu. Onko osakkaalla oikeus vaatia että myös seinärakentee tutkitaan ennen kun suostu tiivistyskorjaukseen?


Kommentoi:*
Vastaus

Osakas voi itse teettää tarpeelliseksi kokemiaan tutkimuksia omalla kustannuksellaan, jotta kaikki mahdolliset vahingot tulee selvitettyä. Mikäli osakkaan teettämässä tutkimuksessa paljastuu taloyhtiön vastuulle kuuluva vahinko, tulee taloyhtiön korvata tarpeelliset tutkimukset osakkaalle. 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Virhe asunnossa":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi

Kommentoi:*