Vuosikorjaukset (Rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 4.2.2019 8:16

Kysymys: Vuosikorjaukset

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Meille on taloyhtiössä tulossa vuosikorjaukset ja ja meidän asuntoon myös isompia korjauksia. Mm. iso seinä maalataan, makuhuoneen lattia käytetään auki ja tehdään korjauksia, pesuhuoneen lattian saumaukset uusitaan ja rakentajan huolimattomuuden vuoksi ilmeisesti joudutaan purkamaan kaikki vaatekaapit (rakentaja on jättänyt sahanpurua rakennuspölyä ja roskat ainakin keittiön kaappien alle) lisäksi lista muita pienempiä korjauksia. Kysymykseni kuuluu, meneekö tämä kaikki vuosikorjauksen piikkiin vai voiko  huolimattomuudesta ja meille tulevasta ylimääräisestä työstä vaatia jo jotain?Asunnossa ei voi asua korjausten aikana. 

Kommentoi:*
Vastaus

Asuntokauppalaissa säädetään, että ostajalla on oikeus korvaukseen vahingosta, jonka hän kärsii asunnon virheen vuoksi. Välillisen vahingon myyjä on kuitenkin velvollinen korvaamaan vain, jos virhe tai vahinko johtuu huolimattomuudesta hänen puolellaan. Virheen korjaamisen johdosta muualla asumisen välttämättömät majoituskustannukset katsotaan kuuluvaksi välittömiin vahinkoihin, joita voi kyseisenlaisessa tapauksessa syntyä. Nämä on kuitenkin ostajan osoitettava rakennuttajalle, joka vuosikorjauksia suorittaa. Teidän on siis esitettävä maksamanne kulut muualla asumisesta ja niiden on toki oltava myös kohtuullisia. Muutoin kaikki korjaukset kuuluvat vuositakuun piiriin eikä teille tulisi aiheutua näin ylimääräistä työtä. 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Vuosikorjaukset":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi

Kommentoi:*