Vikavirtakytkin uuteen valaisin peiliin (Sähkö)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähkö aihealue Seuraava
pvm: 12.5.2019 20:40

Kysymys: Vikavirtakytkin uuteen valaisin peiliin

Sähkö

Hei!Vaihtaisimme kuivaan vessaan vanhan 80-luvun pistorasiallisen valaisimen tilalle uuden peilin valolla ja pistorasialla. Tarviiko tälläisissä kalusteen vaihtohommissa asentaa vikavirtasuoja? 

Kyseinen peili on Tammiholman ja siinä ei ole valmiina vikavirtaa pistorasia ja valaisin kyllä. Onko siis sähkömieshommia luvassa? 
Kiinteän peilikaapin tai kiinteän valaisimen vaihto on aina luvat omaavan sähköurakoitsijan työtehtävä.Urakoitsija osaa kyllä kertoa, että täyyyylö se vikavirtasuoja laittaa, yietyin ehdoin ko tapauksessa ei tarvitse. Sähköasentajalta hommassa menee matkoineen 1-2h eli kustannus jotain 50-130e luokkaa. (kun sitä vikaviryasuojaa ei laiteta)Asennushan ilman vikavirtasuojaa ei yhtään sen tappavampi ole uudennpeilin kanssa, kuin nykyisen valaisimenkaan kanssa.tee se itse virityksellä on luultavasyi hengenlähtö kuitenkin lähellä, koska ko ajankohtana kylpyhuoneen valo/pistorasiapiste on todennäköisesti nollattu ja ilman maadoitusta (nollausta) vikatilanteessa se peili/pistorasiassa oleva laite on hengenvaarallinen. Lisäksi vaikka tee se itse mies yrittäisikin nollata asennuksen, niin  [sitä ei koskaan tiedä]
15.5.2019 21:53


todennälöisesti se tekee sen väärin, ja tällöin viimeistään taas se putkimies joka tulee rassaamaan viemäreitä 5 v päästä saa bäärin tehdystä asennuksesta sähköiskun ja kuolee. (kuten helsingissä 2016) [sitä ei koskaan tiedä]
15.5.2019 21:54Kommentoi:*
Vastaus

Valaisin

Märkätilassa tarvitaan EHDOTTOMASTI v...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähkö / Vikavirtakytkin uuteen valaisin peiliin":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*