Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 24.1.2003 20:47

Kysymys: Avoin kaapelointi

Sähköistys

Hei, Olen havittelemassa uuteen taloomme avointa kaapelointia. Tarkoitus olisi että samassa kaapeloinnissa kulkee sekä TV, puhelin että dataliikenne. Osaatteko sanoa, kuinka paljon kalliimmaksi avoin kaapelointi tulee verrattuna "perinteiseen kaapelointiin". Perinteisessä kaapeloinnissa myös jokaiseen huoneen tulisi puhelin ja TV-antenniliitännät? Data/puhelin/TV rasioita tulee noin 12 kappaletta ympäri taloa. Eli vähintään 1 rasia/huone, muutamaan huoneeseen 2/huone ja olohuoneeseen 3 rasiaa.

Kommentoi:*
Vastaus
Tuntemukseni johtoihin liittyvissä asioissa loppuu lähes siihen, että + ja - johtoon ei saa ottaa samanaikaisesti kiinni. Tarkoitan, että hintatiedon antaminen on lähes mahdotonta. Vielä tämä aika viikosta, jotta ei saa yhteistyökumppaneita kiinni. Se mitä olen oppinut omassa talossani vuosien varrella, että tarpeet muuttuvat niin nopeasti, jotta koskaan ei ole johtoja riittävästi. Maksoi mitä maksoi, asennutan 20 vuotta vanhaan talooni avoimen järjestelmän. Kolme TV:tä, neljä tietokonetta verkossa, viisi puhelinta. Arvaa, olenko aikanaan osannut varautua. Tähtiverkkoa varten on putkitus olemassa ja puhelimille riittävästi pistokkeita. Tähän kokonaisuuteen pitää vielä lisätä sähköjohdotus/ putkitus tehtynä niin, että jälkeen päin voidaan tuoda ATK -sähkö tärkeimpiin kohtiin. Uskallan kuitenkin todeta, että alle 1000 €:n kustannuslisäyksellä pääset ja voit koska tahansa hankkia satelliittiantennin ja kuva näkyy joka TV:ssä. Lisäksi oman käsitykseni mukaan eri videolaitteiden kuvaa voi seurata mistä tahansa TV:stä. Tämä kaksisuuntainen ajo pitää kyllä tarkastaa. Tietokoneet saa kaikki lähiverkkoon tai jollekin tietokoneelle saa oman ulkoisen yhteytensä. Kannatan.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Avoin kaapelointi":


Kommentoi:*