Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 23.11.2003 19:28

Kysymys: pääsulakkeen vaihtaminen?

Sähköistys

terve olen teettänyt mökilleni remonttia ja siinä yhteydessä uusittiin sähköistys lähes kokonaan.Millaisen sähköpiirustuksen sähkömies on velvollinen minulle antamaan työn jälkeen.vai onko tällainen edes sopimukseen kuuluva.asiaa ei ole erikseen mainittu. haluaisin edes jotain paperille että voisin osoittaa ammattimiehen tehneen työt. toinen kysymys koskee pääsulaketta. syksyn aikana on pääsulake palanut muttei talon sisäinen sulake ollenkaan.vaihdoin sen itse vaikken edes tieda olisinko saanut tehdä sitä. kuuluuko pääsulakerasian kokonaan uudeksi vaihtaminen sähköntuottaja firmalle vai tekeekö normaalit sähkömiehet myös niitä. missä luulet että on vika kun palaa ainoastaan pääsulake eikä pienempi sisällä? kiitos paljon etukäteen

Kommentoi:*
Vastaus
Jos työn on tehnyt urakointiluvan omaava sähkömies, hänen kuuluu myös tehdä piirustukset työstään tai täydentää suunnittelijan tekemät piirustukset. Tuo riippuu tekemästänne sopimuksesta. Pääsulake voi palaa pelkkää vanhuuttaan tai kun korjauksia on tehty, se on voinut ottaa itseensä. Jos tuo toistuu, on syytä tuon urakoitsijan käydä tarkastamassa tilanne. Voit itse vaihtaa sulakkeen. Vikaa en lähde arvailemaan. Ammattilaisen pitää tuo selvittää.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / pääsulakkeen vaihtaminen?":


Kommentoi:*