Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 8.1.2003 8:44

Kysymys: Toimimattoman sähkölämmityksen asennus

Sähköistys

Hei! Kysyisin rakennuslain tai jonkun muun menettelyn tulkintaa tilanteesta, jossa urakoitsija on tehnyt tilaajan pyynnöstä ulkoterassin päällysmateriaalin alle sähkölämmityksen, ainakin omien sanojensa mukaan. Kuitenkin jo suunnitteluvaiheessa urakoitsijalle on käynyt ilmi, ettei työtä voida tehdä, koska sähköverkon kapasiteetti ei olisi kestänyt terassin lämpövastusten kytkemistä ilman suuria muutoksia talon muussa sähköistyksessä. Lisäksi urakoitsija ei kertonut tästä mitään tilaajalle vaan laskutti työstä ja vasta sitten kun tilaaja alkoi ihmetellä, miten terasssin lattian lämmityksen saa päälle, urakoitsija kertoi asian oikean tolan. Mitä tässä tapauksessa kannattaisi tehdä? Kiitokset vastauksestanne jo etukäteen! Harmistunut tilaaja

Kommentoi:*
Vastaus
Harmittava tilanne. Normaalisti se maksaa, joka tilaa. Siinä vaiheessa kun tilausta tekee, pitää tietää, mitä tilaa. Toisaalta kysymyksestäsi saa sen kuvan, että suunnitelmat on tehnyt urakoistsija. siinä vaiheessa järjestelmän pienuudesta olisi kyllä pitänyt mainita, jolloin työ olisi voitu heittää sikseen tai tehdä järjestelmään muutos. Työstä ei varmaankaan ole tehty mitään kirjallista sopimusta vaan suullinen tilaus. En voi toimia asiassa oikeudenjakajana. Jos urakoitsija pystyy osoittamaan, että tuo lämmitys on asennettu täydellisenä, vain sähkön syöttö puutuu, minä maksaisin tuolta osin laskun. voithan jossain vaiheessa jo muustakin syystä joutua uusimaan järjetelmää, jolloin voit tuon asennuksen hyödyntää. Riitaa tästä ei kannata kehittää, vaan laskea kymmeneen ja soia asia.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Toimimattoman sähkölämmityksen asennus":


Kommentoi:*